11 oktober 2016

Op woensdag 26 oktober plant de Algemene Vergadering van de VN voor de 25ste keer op rij een stemming over een resolutie tegen de blokkade ingesteld door de VS tegen Cuba. ICS en Vrienden van Cuba willen die dag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Lees hier verder!

24 oktober 2016

Gentse ICS'ers gaven toelichting bij het Cubaanse gezondheidssysteem aan een 50-tal aanwezigen op het Mondiaal Cafe in Gent.

23 oktober 2016

Volgens een regeringsbron kostte de economische, financiële en commerciële blokkade van de VS op amper een jaar tijd de bouwsector bijna 40 miljoen dollar.

21 oktober 2016

Cuba en de VS tekenden een historisch memorandum van overeenstemming om samen te werken in de strijd tegen kanker.

21 oktober 2016

Iedereen die Havana bezoekt kent ze wel, de "paladares" of privérestaurants waar je lekker kunt eten terwijl een orkestje voor sfeer zorgt. Havana wil succesvolle privézaken, maar die de wet naleven. Een tijdelijke opschorting van de vergunningen, overleg en controles moeten een aantal mistoestanden uit de weg ruimen.

21 oktober 2016

Juan Méndez, speciaal afgevaardigde van de UNO en deskundige inzake martelingen, onthult dat hij in 2012 uitgenodigd werd om de door de VS bezette basis in Guantánamo te bezoeken, maar dat hij de voorwaarden daarvoor niet kon aanvaarden.

21 oktober 2016

Op het zevende congres van de PCC beklemtoonde Raúl Castro het belang van de soevereiniteit van zijn land en sloot hij uit dat er toegevingen zullen gedaan worden. Videofragment

20 oktober 2016

De Franse president François Hollande pleitte voor de beëindiging van de blokkade van de Verenigde Staten tegen Cuba en zei dat dat beleid vandaag geen enkele zin meer heeft.

16 oktober 2016

Op twaalf dagen voor de volgende stemming in de UNO over de blokkade kondigden de VS verdere versoepelingen van de blokkade aan. Een positieve stap, die de blokkade echter maar in zeer beperkte mate verzacht. Rosa Elizalde (Cubadebate) geeft toelichting.

15 oktober 2016

Hoe werkt de democratie in Cuba? De vicevoorzitster van het Cubaanse parlement komt het je op maandag 17 oktober zelf vertellen!

12 oktober 2016

Orkaan Matthew raasde op 4 oktober over Cuba. Gelukkig zijn er geen slachtoffers te betreuren, dankzij de efficiënte evacuatie van honderdduizenden. De materiële schade is wel enorm. In het uiterste oosten van het eiland, is het prachtige stadje Baracoa hard getroffen.