9 januari 2017

Wij nodigen jullie graag uit op onze nieuwjaarsreceptie.

Kom met ons mee het 25ste ICS-jaar inzetten en het feestelijke startschot geven van onze campagne tegen de blokkade.

Op zaterdag 4 februari om 17u30 in de gebouwen van Mundo-B Edingburgstraat 26 te Brussel.

 

 

20 januari 2017

De campagne die we opstarten na de doortocht van de verwoestende orkaan Matthew in het oosten van Cuba in november. Bracht in totaal meer dan 5000 euro op!

20 januari 2017

Reis met ICS (Initiativa Cuba Socialista) mee naar Cuba om dit Caribische eiland dat een alternatief biedt voor het kapitalisme en een socialistische maatschappij vormgeeft, te ontdekken.

18 januari 2017

Vorige vrijdag kwamen een 25 tal-leden van onze Antwerpse afdeling samen om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Er was ook een stevige delegatie uit Mechelen aanwezig.
De leden werden er getrakteerd op een glaasje cava of fruitsap en lekkere toastjes.

18 januari 2017

Oscar López Rivera is vrij! Gisteren verleende Obama amnestie aan de langst vastzittende politieke gevangene in de VS. Hij wordt de Mandela van Puerto Rico genoemd omwille van zijn leidende rol in de Puerto Ricaanse bevrijdingsstrijd. Oscar is 74 jaar en zat meer dan 35 jaar vast. Fantastisch nieuws voor zijn familie, Puerto Rico en de ganse Caribische regio.

15 januari 2017

Cubaanse gezondheidswerkers gaan in Chicago meewerken aan  gezondheidszorg in de arme wijken.

13 januari 2017

Een van de meest cynische maatregelen uit de geschiedenis van de migratie werd zopas door uittredend President Obama geschrapt.

11 januari 2017

Het was erg fris in het Paviljoen Cuba (vlakbij het Parque Copellia) in de morgen van 10/01/17. Toch was de menselijke warmte erg voelbaar doorheen de getuigenissen van Laura en Berta Zúñiga de twee dochters van Berta Cáceres. Twee strijdsters voor vrijheid en gerechtigheid, zoals hun moeder.

10 januari 2017

De  TED conferenties (max 18min, vaak 7 a 10 min) zijn al lang een vaste waarde voor de kritische meerwaardezoeker op youtube. Sinds enige tijd zijn er ook de TEDx kanalen door lokale of thematische gemeenschappen beheerd. TEDxHabana is er één van en zeer de moeite waard.

8 januari 2017

Sommige Westerse media grijpen de dood van Fidel Castro aan om tal van lasterlijke beschuldigingen over hem te verspreiden. Dat heeft mij pijn gedaan. Ik kende Fidel goed, dat is algemeen geweten. Daarom wil ik zelf getuigen.

6 januari 2017

Bij het overlijden van Fidel Castro en in een poging om links te diskwalificeren trokken en trekken de 1%-intellectuelen en -politici alle registers open. Wie niet mee doet met dit Cuba-bashen wordt gemarginaliseerd. Waarom toch ligt dit kleine eiland zo in het vizier bij (extreem-)rechts?