6 juni 2016

Che Presente gaat voor het 23e opeenvolgende jaar door en slaat voor de 7e keer haar tent op op de weide van ManiFiesta. Wij bieden jullie een mix van feesten en conferenties over Cuba en heel wat andere Latijns-Amerikaanse landen. Om je niet te verliezen in het veelzijdige aanbod kun je hieronder een handig uurschema vinden. Che'ck it out!
En koop nu al jouw voorverkoopkaart via annemie@cubanismo.net of online via deze link.

23 juli 2016

Rodrigo Cabezas is economist en professor aan de universiteit van Zulia. Als vice-president van de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela (PSUV) voor internationale aangelegenheden gaat hij in op de redenen voor de electorale nederlaag van zijn partij in de verkiezingen van 6 december 2015.

22 juli 2016

Twaalf jaar na de start van “Operatie Wonder” vertellen ze aan Granma hoe het allemaal begon.

20 juli 2016

Twaalf jaar geleden werd een sociaal programma gestart dat het leven van miljoenen mensen In Latijns-Amerika veranderde: het gaat over Misión Milagro, een initiatief van Cuba en Venezuela, dat oogoperaties gratis maakte en correctielenzen bezorgde aan mensen die daar nooit van droomden.

18 juli 2016

De Cubaanse economieprofessor Juan Triana Cordoví was eind juni een paar dagen op bezoek in België. Behalve zijn leerstoel in de universiteit van Havana heeft hij ook les gegeven in universiteiten in het VK, Frankrijk, Spanje, Zuid-Korea en de VS. Een interview door Erwin Carpentier van ICS

17 juli 2016

De staatsgreep in Brazilië is nog steeds aan de gang. “Als rechts erin slaagt aan de macht te blijven, zullen ze proberen het hele linkse front te criminaliseren en te verbieden”, zegt José Reinaldo Carvalho van de Communistische Partij van Brazilië.

13 juli 2016

Gerardo Hernández en René González, werden samen met Adriana Pérez en Olga Salanueva, hun echtgenotes ontvangen door de Labourvoorzitter en andere parlementsleden in het kader van de Miami Five Freedom Tour.

12 juli 2016

De anti-Cubaanse lobby torpedeerde niet alleen een amendement dat eindelijk vrij reizen voor VS-burgers en landbouwexport naar het eiland zou mogelijk maken, maar voorziet zelfs nieuwe sancties in het kader van de begrotingswet voor 2017.

11 juli 2016

De oppositie heeft beslist om aan te knopen met de dialoog te die de regering meermaals heeft aangeboden. Ze vroeg de onderhandelingstafel niet te verlaten.

10 juli 2016
De Cubaanse president en de minister van economie spraken (08/07) in het nationale parlement over de "ongunstige omstandigheden" die de economie meemaakt en weerlegden de berichten in de internationale pers die spreken over een 'ineenstorting' en een terugkeer naar de 'speciale periode'.
8 juli 2016

Op de eerste dag van de zomervakantie hielde 20 Gentse ICS-ers een natte maar wreed gezellige 'zomer'barbecue om het rijkgevulde werkjaar af te sluiten. We kregen van onze MC (Master of Coktails) een heerlijke nieuwe coktailcreatie met Havana Club, ananas, perzik en gember als welkomstdrankje.