Analyse

2 december 2016

Marta Rojas was toevallig in de buurt om een reportage te maken over het carnavalsfeest in 1953 in Santiago. Plots hoorde ze schoten. Het werd snel duidelijk dat het niet om vuurwerk ging, maar om geweerschoten in de buurt van de Moncada kazerne ….

1 december 2016

Op 12 augustus, aan de vooravond van de 90ste verjaardag van Fidel Castro, bracht Mesa Redonda een panel van prestigieuze Cubaanse historici samen om te debatteren over zijn gedachten, zijn geschiedenis en wat hij heeft nagelaten aan de wereld.

12 februari 2017

In het begin van dit jaar vonden er twee belangrijke evenementen plaats in Ecuador: het officiële startschot van de campagne voor de presidentsverkiezingen van zaterdag 19 februari en de 10de verjaardag van de “Volksrevolutie”.

28 januari 2017

ING laat zich nog steeds intimideren door de extraterritoriale blokkadewetten van de VS. De bank kreeg in 2012 een monsterboete van de VS omdat ze transacties uitvoerde voor Cubaanse instanties. Om verder zaken te kunnen doen in de States plooien vele grote Europese bedrijven zich naar de internationaalrechterlijk compleet illegale VS-sancties.

25 januari 2017

In het televisiedebat 18/01 tussen PVDA-voorzitter Peter Mertens en Gwendolyn Rutten, herhaalde de voorzitter van Open Vld een bewering over de LGTB-rechten in Cuba. Een bewering die weinig grond heeft.

24 januari 2017

De zuidelijke buren van Trumpland kijken met argusogen naar het buitenlands beleid van de kersvers verkozen president. Latijns-Amerika lijkt niet in het gezichtsveld van de man te staan maar schijn bedriegt.

13 januari 2017

Een van de meest cynische maatregelen uit de geschiedenis van de migratie werd zopas door uittredend President Obama geschrapt.

6 januari 2017

Bij het overlijden van Fidel Castro en in een poging om links te diskwalificeren trokken en trekken de 1%-intellectuelen en -politici alle registers open. Wie niet mee doet met dit Cuba-bashen wordt gemarginaliseerd. Waarom toch ligt dit kleine eiland zo in het vizier bij (extreem-)rechts?

5 januari 2017

In Knack staat deze week een leugen over Cuba, de zoveelste, namelijk dat ‘het aantal slachtoffers van het Castroregime door sommigen op ruim 16.000 wordt geschat’. Een kort antwoord.

4 januari 2017

De oud- hoofdredacteur van 'Le Monde Diplomatique' maakt een verrassende analyse over Venezuela, zijn president en de Bolivariaanse Revolutie. 

Inhoud syndiceren