Nieuws

20 januari 2017

Reis met ICS (Initiativa Cuba Socialista) mee naar Cuba van 3 tot 26 juli om dit Caribische eiland, dat een alternatief biedt voor het kapitalisme en een socialistische maatschappij vormgeeft, te ontdekken.

We nemen er deel aan een internationale solidariteitsbrigade, een orgininele manier om het eiland te ontdekken. Ieder jaar organiseert ICAP (Institutie voor Vriendschap met de Volkeren) een brigade die mensen van over de hele wereld wil laten kennismaken met het echte Cuba.

20 februari 2017

De officiële resultaten van de Nationale Electorale raad (CNE) na de verkiezingen van zondag 19/02/17 zetten de kandidaat van de Alianza PAIS op winst, maar het is onduidelijk of hij nog een tweede ronde zal nodig hebben.

18 februari 2017

Cuba beleeft een ware toeristische boom, dankzij nieuwe toeristen uit de VS. Dat biedt een unieke kans om de Cubaanse economie te laten herleven, menen experts van de toerismesector.

15 februari 2017

Het lage geboortecijfer en de veroudering van de bevolking heeft de Cubaanse regering tot actie aangezet. In het Staatsblad verschenen maatregelen die de bescherming en de voordelen van het moederschap uitbreiden.

14 februari 2017

Vele Belgen hebben geen flauw idee. Vele anderen zullen het niet graag horen, zeker niet zij die in hun onwetendheid of met kwaad opzet Cuba in één adem noemen in het rijtje van aberrante dictaturen, waar een rechtgeaard mens niet kan achterstaan. Zoals meestal zijn het de wederzijdse handelsbetrekkingen die de idylle tussen de twee landen mogelijk maken. Maar er is meer.

13 februari 2017

Initiatief Cuba Socialista en G3W hebben sinds 2016 een partnerschap met de Cubaanse ngo 'Centro Felix Varela' (CFV). Deze organisatie heeft al meer dan 15 jaar ervaring met 'greenmapping' in de volkswijken van Havana en ver daarbuiten. De opbrengst van de jaarlijkse Paascampagne die we samen organiseren gaat naar deze groene partner.

13 februari 2017
Sinds jaar en dag staat Pasen voor onze beweging in het teken van de Paascampagne voor Cuba. Tijdens deze lekkere campagne verkopen we  samen met G3W chocolade eitjes ten voordele van onze Cubaanse partner en het campagnewerk  in België. De campagne loopt van 6 maart tot 16 april 2017.
10 februari 2017

De hele week werd Elliot Abrams getipt als 2de man van Buitenlandse Zaken.  Omdat hij Trump kritiseerde tijdens diens verkiezingscampagne wil Trump hem toch niet. 

6 februari 2017

In vergelijking met 2016 plant Cuba dit jaar voor zijn begroting 3% meer inkomsten en 11% meer uitgaven. Waar komen de inkomsten vandaan, en waaraan besteedt de overheid haar geld?

2 februari 2017
  • Het Spaanse bedrijf IBEROSTAR en het Cubaanse bedrijf AT hebben de eerste joint-venture opgericht met een buitenlandse meerderheid. De “Logistieke Caraïbische hotelmaatschappij” zal gevestigd worden in de speciale zone Mariel. Zij zal goederen invoeren voor de hotels.
Inhoud syndiceren