Toespraak

8 februari 2017

Dat zei de woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer. “We gaan uit van de mensenrechten als een engagement met de burgers van de hele wereld”. Het is de eerste keer dat het Witte Huis onder Trump zich uitspreekt over Cuba.

10 januari 2017

De  TED conferenties (max 18min, vaak 7 a 10 min) zijn al lang een vaste waarde voor de kritische meerwaardezoeker op youtube. Sinds enige tijd zijn er ook de TEDx kanalen door lokale of thematische gemeenschappen beheerd. TEDxHabana is er één van en zeer de moeite waard.

20 november 2016

In naam van ICS sprak Marc Vandepitte op de begrafenis van Steven Struyf. Hij bedankte Steven voor zijn strijd en inzet en citeerde uit een boodschap van Aleida Guevara en van de Cuban Five. Na het afscheid kon een deel van Steven's grafisch werk bewonderd worden in een tentoonstelling (+foto's)

19 november 2016

Kasper Libeert stelde op 19 november onze nationale en internationale plannen voor aan de 130 aanwezigen uit 30 Europese landen op de solidariteitsconferentie in Stockholm.

4 november 2016

Zeer toepasselijk videofragment op verkiezingsdag in de VS: In zijn openingsspeech op het zevende congres van de Cubaanse Communistische Partij in april dit jaar, had Raúl Castro het ook even over het politieke systeem in zijn land én in de VS: een bijzonder gevatte uitspraak (vanaf min 4:08) over politieke mensenrechten. In de vier eerste minuten heeft hij het over alle andere mensenrechten, hoe die ervoor staan in Cuba en in de wereld. ‘Zolang men de mensenrechte

21 oktober 2016

Op het zevende congres van de PCC beklemtoonde Raúl Castro het belang van de soevereiniteit van zijn land en sloot hij uit dat er toegevingen zullen gedaan worden. Videofragment

25 september 2016

De VN secretaris generaal zei dat zaterdag 24/9 tijdens een ontmoeting met buitenlandminister Bruno Rodríguez.

11 september 2016

Dat 9,8 miljoen mensen met Cubaanse steun leerden lezen en schrijven werd donderdag 8/09/16 bevestigd door de Minister van Onderwijs Ena Elsa Velázquez in de UNESCO.

9 september 2016

Cuba is voor algemene ontwapening en verdedigt een wereld zonder wapens, in de eerste plaats nucleaire wapens. Dit zei Rodolfo Benitez op de bijeenkomst voor Lidstaten van de Conventie tegen het gebruik van clustermunitie in Genève op 6 september.

2 september 2016

Maduro leidde een massabetoging in Caracas om de Bolivariaanse Revolutie en de soevereiniteit van Venezuela te verdedigen. De aanleiding was de ‘Inname van Caracas’ die door de oppositie werd georganiseerd met de openlijke bedoeling onlusten te veroorzaken en een staatsgreep uit te lokken.

Inhoud syndiceren