Activiteiten

11 februari 2017

Op zaterdag 4 februari hielden we onze nieuwjaarsreceptie in hartje Brussel in de gebouwen van Mundo-B. Met een reisvoorstelling, een boekvoorstelling, echte Cubaanse muzikanten en sprekers, goei mojito en veel volk werd het een feestelijke aftrap van het 25ste ICS-jaar.

18 januari 2017

Vorige vrijdag kwamen een 25 tal-leden van onze Antwerpse afdeling samen om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Er was ook een stevige delegatie uit Mechelen aanwezig.
De leden werden er getrakteerd op een glaasje cava of fruitsap en lekkere toastjes.

3 december 2016

Geslaagd avond in Mechelen met panelgesprek, hapjes, dansinitiatie en Fiesta. Een fotoverslag.

24 oktober 2016

Gentse ICS'ers gaven toelichting bij het Cubaanse gezondheidssysteem aan een 50-tal aanwezigen op het Mondiaal Cafe in Gent.

22 september 2016

Ze reed nog paardje op de rug van Che Guevara en ging samen met hem rietsuiker plukken. Maar veel meer dan dat ze een “lieve papa” had, herinnert dochter Aleida Guevara (55) zich niet meer over de roemrijke vrijheidsstrijder.

4 augustus 2016

Op een festival zoals Sfinks Mixed kon ICS de solidariteitsbeweging met Cuba natuurlijk niet ontbreken. Tussen de zwoele zomerritmes door konden de Festivalgangers kennis maken met onze beweging op het gezellige wereldmarktje.

Er was een mooie stand met zowel info over Cuba, T-shirts en ons fel gesmaakte festivalkrantje. 

25 juli 2016

Traditiegetrouw installeerde ICS zijn tentje op de Gentse Feesten om de bezoekers even in Cubaanse sferen te brengen.

8 juli 2016

Op de eerste dag van de zomervakantie hielde 20 Gentse ICS-ers een natte maar wreed gezellige 'zomer'barbecue om het rijkgevulde werkjaar af te sluiten. We kregen van onze MC (Master of Coktails) een heerlijke nieuwe coktailcreatie met Havana Club, ananas, perzik en gember als welkomstdrankje.

27 juni 2016

ICS Mechelen slaat traditiegetrouw elk jaar haar promotentje op, op het Ottertrotterfestival in Mechelen. Dit jaar liep het festival helemaal onder door overvloedige regen- en onweersbuien.

24 mei 2016

Cuba, waar de 99% regeert, bespaart niet op welzijn. Met dit spandoek wilden we tonen dat een andere politiek wel degelijk mogelijk is. Dat vonden ook de 80.000 andere betogers.