Campagnes

Sinds jaar en dag staat Pasen voor onze beweging in het teken van de Paascampagne voor Cuba. Tijdens deze lekkere campagne verkopen we  samen met G3W chocolade eitjes ten voordele van onze Cubaanse partner en het campagnewerk  in België.  De campagne loopt van 6 maart tot 16 april 2017

Alle info over de campagne vind je hier

In de klimaatbeweging klinkt de slogan 'Change the system not the climate' steeds luider. Het besef groeit dat de klimaatcrisis slechts kan gestopt worden als we komaf maken met het kapitalisme en kiezen voor een ander maatschappijmodel. Cuba kan ons hierbij inspireren.

 

Dank voor uw steun aan deze wereldwijde campagne

Anders dan men zou kunnen denken na de toenadering tussen het eiland en de VS, de oproepen van Obama om een einde te maken aan de blokkade, zijn recente reis, … heeft de blokkade niets aan kracht ingeboet. Het is nochtans een aanfluiting van alle internationaal recht en werd al veelvuldig veroordeeld door alle landen ter wereld op Israël en de VS na.

ENG    FR      ESP      NL

TUVIMOSQUE PARAR LAS ACREDITACIONES, DEBIDO AL HECHO QUE YA LLEGAMOS A LA CAPACIDAD MÁXIMA DE LOS LOCALES

Cumbre de los Pueblos,  11 de junio 2015 – Bruselas

Una plataforma firmada por más de 50 organizaciones sociales belgas, europeas y latinoamericanas convoca a la 'Cumbre de los Pueblos: Construyendo alternativas en América Latina y Europa ". Si su organización desea sumarse al llamado, contacta cumbredelospueblos2015@gmail.com. La cumbre ha sido organizada en paralelo a la cumbre oficial que incluye la participación de los países de América Latina, el Caribe y la Unión Europea.
No te pierdas este evento único.

PUEDES ENCONTRAR TODA LA INFORMACIÓN SOBRE CUMBRE DE LOS PUEBLOS AQUÍ

PROGRAMA   *   SUSCRIPCIÓN AQUÍ    *    UBICACIÓN

NL    FR      ESP      ENG

People’s Summit on 11th of June 2015, Brussels

A platform signed by more than 50 Belgian, European and Latin American social organizations calls for the ‘People’s  Summit: Building alternatives in Latin America and Europe’. If your organization wants to sign the platform, please contact cumbredelospueblos2015@gmail.com. The summit is organized parallel to the official summit involving the countries of Latin America, the Caribbean and the European Union. Do not miss this unique event.

YOU CAN FIND ALL INFORMATION ON THE PEOPLE’S SUMMIT HERE

PROGRAM * SUBSCRIBE HERE * LOCATION

ENG    FR      ESP      NL

Top van de Volkeren op 11 juni 2015 te Brussel             

Een platform van meer dan 50 Belgische, Europese en Latijns-Amerikaanse sociale organisaties roepen op voor de Volkerentop: uitbouw van alternatieven in Latijns-Amerika en Europa. Die organiseren we parallel aan de officiële top tussen de landen van Latijns-Amerika, de Caraïben en de Europese Unie. Mis dit unieke evenement niet.

ALLE INFORMATIE OVER DE VOLKERENTOP KUN JE HIER VINDEN  

De Coördinatie van de Volkerentop organiseert op WOENSDAG 10 juni ook nog enkele activiteiten in solidariteit met Venezuela. Lees er hier meer over

PROGRAMMA    *   INSCHRIJVEN    *    LOCATIE                      

Je kan er niet omheen. Onze samenleving zit in een spiraal van crises op alle niveaus, die elkaar onderling versterken. De wereldeconomie zit in het slop (economische crisis), dit doet de armoede en de ongelijkheid toenemen (sociale crisis), de draagkracht van de aarde staat onder druk (ecologische crisis) en overal ter wereld worden samenlevingen in een besparingsdwangbuis gedwongen door niet-verkozen internationale instellingen (democratische crisis).

Vrede voor Venezuela

Sinds februari 2014 voert de ultrarechtse oppositie in Venezuela een destabiliseringscampagne om de Bolivariaanse regering te doen vallen. Nadat ze de verkiezingen verloor en alle wettelijke en institutionele middelen uitputte, zette ze een plan op om de macht te grijpen en de democratisch verkozen president Maduro af te zetten.

De Free the Five campagne is al 10 jaar onze hoofdcampagne. Alhoewel we trots zijn op het resultaat dat we tot nu toe hebben bereikt in België, vinden we dat het hoog tijd is om onze solidariteitsacties naar een hoger niveau te tillen. Daarom hebben we beslist om een Internationale Onderzoekscommissie te organiseren voor de Cuban Five. Dit grootse evenement zal doorgaan op 7 en 8 maart 2014 in de gebouwen van de prestigieuze Law Society te Londen.